Produktinfo: Treningsklokke med fargeskjerm på to tommer, med kartfunksjon, puls, Wi-Fi osv. Knyttet opp mot Endomondo.

Treningsklokke: Storskjerm på armen

Potensialet er stort i en ny treningsklokke som byr på nye og interessante løsninger. Høy pris og skjønnhetsfeil legger likevel en demper på begeistringen.

## Leikr | |

Funksjon: Mange gode funksjoner. Bruksopplevelsen kunne vært bedre.

Kvalitet: God bearbeiding og god rem. Klokken er også vanntett.

God til prisen: For et nytt produkt i et tøft marked er prisen for høy.

Konklusjon: Leikr melder seg på banen med en av markedets mest avanserte treningsklokker. Særlig kartfunksjon og Wi-Fi gjør seg bemerket. Potensialet er enormt, men det finnes småfeil og barnesykdommer som må rettes – ikke minst med tanke på den høye prisen.

Pris: ca. 3000 kr

OBS: Fås for øyeblikket til en introduksjonspris på 2249 kr **www.leikr.com**

****Garmin er fullstendig dominerende på markedet for treningsklokker med GPS. Åtte av ti klokker som selges, kommer fra den amerikanske produsenten. Nå prøver et ukjent dansk firma å utfordre kjempen. Og utfordreren har et par overraskende og svært interessante funksjoner å by på.

Leikr-klokken er utviklet i nært samarbeid med brukerne, som fortløpende har kommet med forslag til funksjoner og forbedringer, som deretter har blitt implementert. Klokken presenteres også som noe mer enn en løpeklokke. Dette skal være en fleksibel "multisportplattform" som med tiden vil bli forbedret og utstyrt med nye funksjoner for aktiviteter som sykling og svømming.

Selve maskinvaren er ytterst potent med en kraftig prosessor, mengder av lagringsplass og en integrert sensor som kan måle håndbevegelser. Dette kan utnyttes til å telle svømmetak og måle skrittfrekvens ved løping.

Det er likevel ikke komponentene på kretskortet som vekker størst oppmerksomhet, men den enorme skjermen, som er markedets suverent største. Den gjør klokken bred, men den er likevel lett og tynn. Rammen rundt skjermen er smal, vekten er 67 gram og tykkelsen 1,1 mm, noe som er både tynnere og lettere enn Garmins toppmodell, 910XT.

Fargeskjermen har en imponerende oppløsning. Det gjør det lett å lese av de seks datafeltene og betyr også at Leikr kan introdusere en ny funksjon for GPS-klokker, nemlig kartvisning. Kartet kan være vanskelig å lese mens du løper, men fungerer problemfritt hvis du stopper for å orientere deg. På sikt vil du kunne laste ned treningsøkter og ruter direkte til klokken, men den funksjonen var ikke klar da vi fikk klokken til test.

Leikr-klokken har alle de kjente funksjonene man kan forvente av en trenings-GPS, som hastighet, distanse, automatisk rundetid, puls, vibrasjonsalarm osv. Det hele er kapslet inn i en vanntett urkasse med en robust rem som også sitter fantastisk godt.

Kommunikasjon med pc foregår via Wi-Fi, som aktiveres med et enkelt knappetrykk. Det gjør det lett å laste opp treningsdata og laste ned de oppdateringene som helst bør komme i en jevn strøm. I dag er klokken knyttet opp til treningstjenesten Endomondo, men etter hvert vil man også kunne benytte andre tjenester.

Leikr koster 3000 kroner og er dermed blant de dyreste treningsklokkene. Til den prisen bør man kunne forvente en helstøpt opplevelse, og Leikr er ennå ikke helt i mål. Vi ønsker oss en litt mer moderne brukerflate og menystyring, litt bedre respons fra knappene og en brukerdefinert skjerm.****

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: