Kvinne med treningsklokke
© iStock

Treningsklokker på budsjett

Markedet for treningsklokker har utviklet seg enormt, og i dag kan du få stort sett alle funksjonene du drømmer om til rundt 2000 kroner. Vi har trålet markedet for rimelige treningsklokker og funnet de beste kjøpene.

7. mai 2018 av Lasse Lyhne & Henrik Kristensen

Treningsdata på billigsalg

Pulsklokker til løping og annen trening har gått gjennom en voldsom utvikling de siste årene – i hvert fall når det gjelder design og pris. 

Vi har anmeldt to GPS-klokker som gir valuta for pengene. 

Suunto Spartan Trainer Wrist HR

Suunto Spartan Trainer Wrist HR
© Suunto

Pris: 2.200 kr.

Suunto har etter hvert en ganske stor portefølje av Spartan-modeller som er beregnet på utholdenhetsutøvere og friluftsmennesker. Den nyeste heter Spartan Trainer Wrist HR og er seriens hittil billigste. Men prislappen påvirker ikke kvaliteten, for det er en glimrende klokke – robust og veldesignet og med en god og tydelig fargeskjerm. Knappene er solide og gode å trykke på, og både vibrator og pipelyder er tydelige og merkbare.

Suuntos brukerflate er ikke like intuitiv og lettfattelig som konkurrentenes, og man mangler for eksempel informasjon om knappenes funksjon på urkassa. Er du ukjent med Suunto tar det derfor litt tid å finne ut av menystyringen. Men funksjonsmessig er klokka den beste i testen. Den har et hav av aktivitetsprofiler og egne datavisninger til alt fra løping til langrenn og skøyter, og det er veldig enkelt å finne fram i dem. 

En ren triatlon­funk­sjon er det også. Men vi savner en virtuell partner og løpestildata, og så er det i vår bok tullete at hver aktivitet må avsluttes med en følelse – veldig glad, glad, nøytral eller sur. Suuntos app er litt rotete, men nettsiden er bra, og spesielt kartdelen – der du kan tegne ruter og overføre til klokka – er suveren.

Kort sagt: En verdig vinner av stortesten, for det er tes­tens flotteste og mest robuste klokke. Med bedre brukerflate og litt flere funksjoner hadde den fått enda flere stjerner.

Poeng: 5/6

Garmin Forerunner 735XT

Garmin Forerunner 735XT
© Garmin

Pris: 2.200 kr. 

Garmin Forerunner 235 er på mange måter amerikanernes modell med bredest apell. Klokka dekker de aller fleste mosjonisters behov, prisen er overkommelig, og den enkel å finne ut av. FR 235 er en ren løpeklokke og har ikke multisportsfunksjonene mange av de dyrere Garmin-modellene har, men den kan også måle sykling. Som løpeklokke og måler av hverdagsaktivitet fungerer klokka bra. 

Oppsettet og menyen er enkel, og Bluetooth-forbindelsen til telefonen er stort sett uten problemer. Klokka sitter bra på armen, og den myke gummiremmen er enkel å justere. Funksjonene er gode og nok for de fleste, men vi savner litt flere løpetekniske funksjoner og en virtual racer-funksjon (der du kan løpe om kapp med tidligere prestasjoner). Er det viktig for deg, er det verdt å betale noen hundrelapper ekstra for f.eks. Garmin FR 735XT.

Som de fleste andre klokkene i testen, har FR 235 innebygget pulsmåler, som gjennom kraftige LED-lys måler pulsen ved håndleddet, og som hos de fleste andre fungerer det bare sånn passe. Ved moderat intensitet er det greit, men når intensiteten stiger, blir pulsmålingen upresis. Trener du etter pulssoner, kan noen få pulsslag være avgjørende for om du ligger på riktig intensitet, så på dette feltet duger ikke klokka.

Kort sagt: En flott klokke som vil tilfredsstille behovet hos de fleste løpere. Men hvis du sykler og svømmer, bør du betale noen hundrelapper mer for en bedre modell.

Poeng: 4/6

Få mer ut av treningen

Vil du ha større utbytte av treningen? Da må du ha riktig utstyr. Akkurat nå får du en flott treningstrøye fra Craft sammen med tre utgaver av Aktiv Trening for kun 99,50- kr. (+ 49,50 i porto og eksp. Totalt 149,-). Trøya er laget i et lett, mykt og elastisk materiale som følger bevegelsene helt suverent. Den er glimrende når det gjelder å transportere vekk overskuddsvarme fra kroppen, noe som betyr at du kan bruke den til stort sett alt fra en gåtur i skogen til en økt på treningssenteret eller på løpeturen.


Trøya har en verdi på 599,- kr, men akkurat nå får du den sammen med tre utgaver av Aktiv Trening for kun 99,50 kr. (+ 49,50 i porto og eksp. Totalt 149,-). Her kan du lese mer om det fantastiske tilbudet - riktig god fornøyelse med treningen. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: