Vi tester Apple Watch Series 2

Er den nye Apple Watch Series 2 en konkurrent til de vanlige treningsklokkene? Se vår dom her.

26. september 2016

Pris: Fra 3499 kr. Info: http://www.apple.com/dk/watch/ Hva: Smartklokke i aluminium med gummi, metall eller nylonrem. Innebygget GPS.

Da Apple lanserte den nye Apple Watch Series 2 Ediotion, var det fire nyheter: klokka er blitt vanntett, den har fått innebygget GPS, batterilevetiden er forbedret vesentlig og sist men ikke minst, er den blitt betydelig raskere.

For dem som vurderer en Apple Watch som treningsklokke er alt dette veldig gode nyheter. Men kan Apple Watch kalles en ordentlig løpeklokke nå? Svaret kommer veldig an på hvem du er.

Forbedringen på batterilevetiden og hastigheten er merkbar, og vi har faktisk kunnet bruke klokka i to dager - men en liten times løpetur begge dager.

Det er vesentlig bedre enn hva den "gamle" klokka presterte, men det er fortsatt langt unna de dedikerte klokkene fra Garmin og Suunto, som har en batterilevetid på mange dager etter en oppladning.

Til gjengjeld leverer Apple Watch en mer fleksibel skjerm, som står fantastisk selv i skarpt sollys.

GPS-en er ekstremt nøyaktig og for øvrig raskere enn stort sett alle sportsklokker vi nylig har testet, så her har Apple en real fordel.

Dessverre er mengden data du kan få med Apple Watch' innebygde apper til løp og trening veldig begrenset. De mest seriøse atleter vil nok ikke synes at klokka klarer å levere de de trenger av detaljerte opplysninger - det er for eksempel ikke mulig å pare en kadensmåler med Apple Watch og statistikken de dedikerte sportsklokkene leverer er ofte bedre enn Apple Watch - med mindre du velger å ha telefonen på armen. (Og det vil nok de fleste helst slippe).

Konklusjon: For den gjennomsnittlige mosjonist er Apple Watch mer enn bra nok - og så får man faktisk en smartklokke med på kjøpet.

Fordeler: + Rask GPS + Fantastisk skjerm + Smartwatch-funksjoner

Ulemper: - Designet skriker ikke "sport" - Fortsatt ikke spesielt god batterilevetid - Kan bare brukes med iPhone

Source #www.apple.com

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: