Vi tester: Suunto Spartan Ultra

Vi har lekt med Suuntos rådyre GPS-klokke. Her er vårt første inntrykk av vidunderet.

26. august 2016 av Lasse Lyhne

Det har vært store forventninger til Suuntos nye high end-klokke, Spartan Ultra, helt siden det ble annonsert i juli i år. Og når den nå endelig er ute av esken, ser det ualminnelig flott ut med sin helt svarte finish (fåes også i hvitt) og den store fargeskjermen.

Klokka er stor uten å bli abnorm. Den fyller omtrent like mye på håndleddet som Suuntos Ambit-klokke eller Garmins Fenix, men den er lett (73 gram) og sitter godt takket være den myke og velfungerende gummireimen.

Bak det vakre ytre skjuler det seg et krafthus av en klokke med innebygget GPS, barometrisk høydemåler og touchskjerm. Spørsmålet er så om klokka klarer å utnytte hardwaren og om den er den fantastiske treningsklokka den bør være med en prislapp på 5600 kroner. Etter et par dagers bruk, er vi ikke sikre på at det er tilfellet.

Svak skjerm

For det første skuffer skjermen. Den er ganske mørk, selv når man har skrudd lyset på maks. Fargene er bleke i forhold til markedsføringsmateriellet (for eksempel som på bildet over) og touchfunksjonen er irriterende treg.

Mange profiler

For det andre, så er det sportsprofilene. Klokka er strukturert rundt en stripe sportsprofiler tilknyttet forskjellige datavisninger. Det er for eksempel en til løp, en til sykling, en til svømming osv. Under hver profil er det en stripe underprofiler. Under løp er det for eksempel løp med pulsmåler, intervalløp, terrengløp osv. Når du skal trene velger du den profilen som passer til den treningen du skal gjøre, og håper på at den inneholder de treningsdata du trenger. Forvirret? Ja, det er vi også.

Inge oppsettmuligheter

Og her er vi framme ved det tredje punktet. Nemlig manglende oppsettmuligheter. I motsetning til alle andre toppklokker, kan du ikke endre de datavisningene som er i de ulike sportsprofilene. Skal du løpe terreng, må du rett og slett godta og bruke de datavisningene som er under sportsprofilen terreng. Det kan ikke endres.

Vi skjønner at dette er den aller første versjonen av klokka, og at mye sikkert vil bli endret i kommende software-oppdateringer. Men slik den er nå, skuffer Ultra på alt annet enn det ytre.

Gled deg til å lese om vi fortsatt er skuffet når vi gir klokka en grundig anmeldelse i et kommende nummer av Aktiv Trening.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: