Produktinfo Ski for både dyp snø og løyper. Skituppen er 147 mm bred, mens skien bare er 89 mm på det smaleste. Fås i lengdene 176 cm eller 186 cm. Dimensjoner: 147-89-110.

Alpin universalski

Vil du ha en ski som kan brukes til elegante carvingsvinger i skibakkene, men som også er rask i de korte svingene i de bratte partiene samtidig som den fungerer i dyp puddersnø? I så fall kan Salomons multiski være nettopp den skien du har ventet på.

Salomon BBR | |

Funksjon: BBR leverer det den lover. Den beste kombinasjonsskien hittil.

Kvalitet: Gjennomførte kvalitetsmaterialer og en nydelig finish.

God til prisen: Ja. Når en kvalitetsbinding er inkludert, er prisen rimelig.

Konklusjon: Salomon har tatt et usedvanlig grep med en vellykket og nyskapende formgivning som kombinerer gleden ved å kjøre alle slags svinger (særlig carving) i preparerte løyper, med fornøyelsen ved å ha en bred ski som flyter lett og ubesværet i dyp snø.

Pris: 6573 kr.

www.salomon.com/no

Et raskt blikk på profilen til Salomons BBR-ski gir et klart signal om at noen har tenkt helt nytt og annerledes. Skituppen er bred som på et surfebrett, og er løftet oppover på en måte som gjør at den flyter godt på løssnø.

Derfor er det heller ingen overraskelse at Salomon hentet inspirasjon fra vannsportens surfebrett da de utviklet den nye designen med helt spesielle egenskaper som gir skien bæreevne nok til å flyte på løs puddersnø, kombinert med en smal midje som matcher selv de mest spesialiserte slalåmskiene.

Med andre ord er BBR en ski for alle alpine grener og forhold, både i løypene og utenfor. Og i en tid da det hele tiden utvikles nye spesialski, er en slik universalløsning spennende i seg selv. Forutsatt at den virker.

Og det gjør BBR. Ideen med å konstruere en ski som fungerer helt utmerket både i og utenfor løypene, viser seg i dette tilfellet i høy grad å fungere. I praktisk bruk oppleves nemlig BBR som en virkelig imponerende ski som kan brukes til alt en normalt avansert skiturist måtte finne på å utsette seg for. Med den brede tuppen og relativt store bæreflaten kan den godt brukes på en underholdende tur i løssnø, der skien oppfører seg kontrollert og holder seg flytende på snøen uten problemer, slik at man kan konsentrere seg om rytmen og neste sving.

På samme måte sørger det markerte midtpartiet for en svingradius (antall meter fra du innleder en sving til den er fullført) som kan måle seg med en aggressiv carvingski. I løypene oppdaget vi at det er fullt mulig å ta lange, sveipende elegante carvingsvinger med godt kantgrep på is og hardpakket snø, og at skien er særdeles heftig i korte svinger der den er rask fra kant til kant – altså når man flytter trykket på skien raskt for å svinge.

Erfarne alpinister bør likevel ta en testtur før de handler. Siden BBR vil og kan alt, er det også begrenset hvor godt den fungerer for en ekspert. De aller fleste vil imidlertid bli fornøyde med en utrolig allsidig og ikke minst rimelig ski.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: