© Colourbox

Kult skiutstyr

Gjør deg klar til vinteropplevelser både i og utenfor skibakkene. Her får du et utvalg av sesongens mest interessante skiutstyr.

16. januar 2015 av Morten Lund og Niels Christian Thalund.

Vi har tatt en titt på sesongens skiutstyr og viser deg hva du skal kle deg i for å være klar for løypene. Nederst ser du tre smarte tilbehør til mobilen.

Sesongens kuleste skiutstyr

Oppblåst skihjelm: Salomon Quest Lett skihjelm (410 gram) som vil begeistre de mest kresne. Er blant annet utstyrt med Salomons nyutviklede Auto Custom Air – et system der det benyttes en luftfylt skummasse som pumpes opp automatisk og tilpasser seg hodeformen og gir maksimal beskyttelse. Et sinnrikt ventilasjonssystem gjør det mulig å regulere temperaturen inne i hjelmen. Pris: 1295 kr.


Prisbelønnet dunjakke: Kjus Nucleus Nucleus er en luksuriøs skijakke fra Kjus som vant designprisen Red Dot Award 2014 for å kombinere lettvektskomfort med sofistikert design. Limte sømmer skaper dunkamre som gjør jakken varm og øker vanntettheten. Funksjonalitet og stilfullt ytre går opp i en høyere enhet! Pris: 8499 kr.


Vindusvisker for hansken: Skigee Goggle Wipers Offpiste med snø i fjeset eller på dager da snøen laver ned. Skigee er en smart, liten vinduspusser for skibriller, som settes på tommelfingeren. Pris: 1,99 USD + frakt og toll.


Formel 1-skigoggles: Red Bull Racing Eyewear Boavista Formel 1, Kevin Magnussen. Disse rå Red Bull ”4 times world champion team”-skibrillene er det nærmeste du kommer følelsen av formel 1-racing. Både pris og eksklusivitet lover en fet skibrille. Fås kjøpt på nettet. Pris: 160 euro (ca. 1200 kr).


Uslitelig skibukse: Peak Performance Heli Pro Det ligger flere års innovasjon og praktisk utvikling i samarbeid med både eliteskiløpere og fjellklatrere bak den prisbelønnede Heli Pro-buksen, som er beregnet på all slags alpin aktivitet. Et nytt og svært holdbart trelags Vectran-fibermateriale gjør stoffet meget slitesterkt og likevel både lett, vanntett og pustende. Peak Performance er også det eneste merket på markedet som har integrert skredsikkerhetssystemet ROTAUF MRK5 i buksen. Pris: 6900 kr.


Fleksibel skistøvel: Fischer Vacuum Tour Vacuum Tour er for randoneekjørere som vil ha en støvel med optimal passform. Et tettsittende vakuumsystem tilpasser støvelen nøyaktig til foten, og økt fleksibilitet i ankelen gjør det mulig å ta opptil to centimeter lengre skritt. Det høres kanskje ikke så mye ut, men med et gjennomsnitt på 8000 skritt per 1000 høydemeter er det noe som alle randoneekjørere vil vite å sette pris på. Pris: 7499 kr.


Topp til tå-undertøy: Ortovox Overall LDT Helkroppsundertøy for alpine turer når det er virkelig kaldt. Vevd i merinoull, slik at du kan være sikker på at den både er varm og behagelig å ha på. Designet i heftige farger og med glidelåser både foran og bak, slik at du kan gå på do uten å måtte åle deg ut av hele drakten. Pris: 1700 kr.


Skiutstyr til mobilen

Sett på en linse: Nine States Universal Clamp Camera 4 In 1 Lens Bygg om telefonen til et kamera med optisk zoom. Hvis fisheye, makro og 10 x zoom på telefonen virker som en god idé, får du dette 4 i 1-settet som festes med klips. (mytrendyphone.no) Pris: 249 kr.


Med iPhone som actionkamera: Hitcase Pro Hitcase Pro for iPhone 5 omdanner telefonen til et actionkamera for montering på hjelm o.a. Boksen gir vidvinkel, er vanntett til ti meter og slagfast. Hitcase kan festes på GoPro-braketter og brukes som et GoPro-kamera. Pris: 999 kr.


Vanntett etui for snø og regn: E-Case Iseries Den solide telefonposen har SealLock-lukking som gjør den vanntett (minst 30 minutter på én meters dyp), og har to hull for feste av snor. Og du kan selvfølgelig fortsatt betjene berøringsskjermen gjennom posen. Pris: Fra 249 kr.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: