© Colourbox

Slik velger du de rette skistøvlene

Skal du ut å kjøpe skistøvler? Her er fire tips som hjelper deg å velge de rette støvlene.

2. januar 2013

Skal du ut og kjøpe skistøvler? Sjekk disse rådene først:

Optimal stivhet: Finn en støvler som er tilpasset nivået ditt. Jo bedre du er, desto høyere tall på flexindeksen kan du gå etter. Men husk at jo høyere tall, desto stivere og mindre komfortable blir støvlene å ha på.

Passform: Det er avgjørende for både komforten og kjøringen at du finner er støvel med riktig passform. Det vil si at både ytter- og innerstøvel passer til foten din. Bruk derfor god tid på dette, og oppsøk gjerne forhandlere som kan varme opp og forme innerstøvelen og ytterskallet – samt formstøpe sålen.

Design: Komfort og effektivitet går foran utseende og design, så la deg ikke blende av fancy design. Dermed er det ikke sagt at design og komfort ikke kan kombineres.

Pris: Skistøvler er dyre hvis du sammenligner med løpesko eller fotballstøvler. Tenk deg at støvlene er en investering som skal holde lenge. Nye modeller, som kan vare i mange år, starter på rundt et par tusenlapper.

Få flere detaljer og se tre alternativer Logg deg inn og få de viktigste detaljene du skal se etter når du kjøper skistøvler. Du får også tre tips om støvler i forskjellige prisklasser ved å laste ned pdf-en.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: