Stor test av de beste treningsryggsekker

Vi har saumfart markedet og funnet de beste sportsryggsekkene for deg som løper eller sykler på jobb. Eller for deg som sykler mye i skogen og må ha med både verktøy og lappesaker.

22. mars 2013

Dette er godt nytt for deg som skal ut og investere i en ny treningsryggsekk. Markedet bugner nemlig av solide og smarte sekker som gjør det enda enklere å få trent på vei til og fra jobb eller å få med de nødvendigste tingene når du sykler i skogen. Det er likevel karakteristisk for utvalget at ryggsekkene er meget spesialiserte.

Dermed finnes det egentlig ingen sekk som egner seg optimalt til alle formål. Enkelte klarer det nesten, men generelt er ryggsekker som er gode til løping, mindre egnet til sykling, og omvendt.

Den avgjørende kompresjonen

Det avgjørende for funksjonaliteten til en ryggsekk er ikke nødvendigvis om den tar 13, 18 eller 20 liter, men om den er i stand til å holde innholdet i hovedrommet i ro, også når sekken bare er halvfull. Ingenting er verre enn en bærbar pc, et par sko eller bare en smarttelefon som hopper rundt i sekken og slår deg i ryggen med jevne mellomrom. Derfor har vi også vært spesielt opptatt av sekkens mulighet for å komprimere innholdet.

Fleksibelt bæresystem

En annen ting som utmerker seg ved de beste sekkene, er bæresystemet som skal fungere sammen med skulderstropper, tverrgående stropper og utformingen av selve ryggstykket. Her er det stor forskjell på den gemene hop og de aller beste. Det samme gjelder materialkvaliteten, som svinger fra slaskete og elendig til rene mesterverk som Mammuts Lithium Z20, som briljerer med robuste glidelåser, solide stropper og uslitelig stoff.

Finn din favoritt

Enten du sykler eller løper til jobb, deltar i ultraløp eller sykler i skogen, bør du ta deg god tid, lese testen grundig, dvele ved detaljene og finne den modellen som gjør hverdagen litt bedre.

Logg på som abonnent ... og ta deg god tid til å finlese testen og finne den modellen som gjør hverdagen litt bedre.

Slik har vi testet

I testen har vi først og fremst fokusert på ryggsekkenes anvendelighet til forskjellige bruksområder – for eksempel til sykling eller løping på vei til jobb eller på en langtur i skogen.

For å få et sammenligningsgrunnlag har vi fylt alle sekkene med innhold bestående av et par sko, et håndkle, klesskift og om mulig en 13-tommers bærbar pc. Muligheten til å få plass til disse tingene og holde dem på plass når du løper eller sykler, er et avgjørende kriterium hvis sekken skal brukes til hverdagstransport.

Andre viktige elementer er blant annet bærekomforten som oppstår i samspillet mellom ryggstykket og remsystemet, samt ventilasjonen rundt rygg, skulderstropper og magebelte. På samme måte inngår også detaljer som utseende, slitestyrke, generelle bruksegen

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: