Ryggsekker til alle formål Skal du bruke ryggsekken til terrengløping eller på sykkelen? Kanskje du er på utkikk etter en sekk du kan bruke til det meste? Finn den ryggsekken som passer deg og din økonomi blant tolv ganske forskjellige bæresystemer.© Istock

Stor test: Ryggsekk til løping og sykling

En liten og lett ryggsekk gjør susen på lengre treningsturer. Vi tester tolv gode ryggsekker i forskjellige prisklasser.

10. april 2015 av Claus Bjarnø og Lasse Lyhne.

En ryggsekk for bruk under trening er ingen dum investering. Den er ypperlig hvis du sykler eller løper i terrenget, eller til og fra jobb.

Det stilles mange krav til en treningsryggsekk. Den må være liten og kompakt, men stor nok til at du får med deg det du trenger. Den utfordringen løser flere av produsentene ved å lage en sekk med et lite hovedrom i kombinasjon med flere større rom langs hoftebeltet og på skulderstroppene. Denne løsningen fordeler vekten og trykket, slik at bærekomforten blir bedre.

En annen trend er ryggsekker med drikkepose. Det er en grei løsning for å få i seg væske underveis, enten du løper eller sykler. Lommen til drikkeposen er også fin å bruke til andre ting, for eksempel hvis du vil ha med en liten bærbar datamaskin eller en notisblokk.

I denne testen har vi valgt å fokusere på mindre sekker. Det vil si at du heller bør velge en av de større modellene hvis du ønsker å ha med et helt klesskift, sko og bærbar pc på jobb.

Finn ryggsekken som passer for ditt behov

Last ned pdf-en og få stor test av tolv treningsryggsekker til løping og sykling.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: