Ryggsekker til alle formål Skal du bruke ryggsekken til terrengløping eller på sykkelen? Kanskje du er på utkikk etter en sekk du kan bruke til det meste? Finn den ryggsekken som passer deg og din økonomi blant tolv ganske forskjellige bæresystemer.© Istock

Stor test: Ryggsekk til løping og sykling

En liten og lett ryggsekk gjør susen på lengre treningsturer. Vi tester tolv gode ryggsekker i forskjellige prisklasser.

10. april 2015 av Claus Bjarnø og Lasse Lyhne.

En ryggsekk for bruk under trening er ingen dum investering. Den er ypperlig hvis du sykler eller løper i terrenget, eller til og fra jobb.

Det stilles mange krav til en treningsryggsekk. Den må være liten og kompakt, men stor nok til at du får med deg det du trenger. Den utfordringen løser flere av produsentene ved å lage en sekk med et lite hovedrom i kombinasjon med flere større rom langs hoftebeltet og på skulderstroppene. Denne løsningen fordeler vekten og trykket, slik at bærekomforten blir bedre.

En annen trend er ryggsekker med drikkepose. Det er en grei løsning for å få i seg væske underveis, enten du løper eller sykler. Lommen til drikkeposen er også fin å bruke til andre ting, for eksempel hvis du vil ha med en liten bærbar datamaskin eller en notisblokk.

I denne testen har vi valgt å fokusere på mindre sekker. Det vil si at du heller bør velge en av de større modellene hvis du ønsker å ha med et helt klesskift, sko og bærbar pc på jobb.

Finn ryggsekken som passer for ditt behov

Last ned pdf-en og få stor test av tolv treningsryggsekker til løping og sykling.

Slik tester Aktiv Trening

Vi tester en bred kategori ryggsekker i denne testen. Noen er beregnet på sykkelpendling til og fra jobb. Andre er lagd for løping, mens atter andre er mer konkurranseorientert og utviklet med tanke på terrengløping eller -sykling. Vi har tatt høyde for alle eventualiteter og vurdert hver ryggsekk i forhold til sin spesifikke profil og målgruppe. Den ryggsekken som er perfekt til korte konkurranser i terrenget, er kanskje ikke den beste å velge til sykling til og fra jobben, der du må ha med et klesskift og en bærbar datamaskin. Likevel har testerne hatt med alle ryggsekkene i terrenget, på løpe- og sykkelturen, for å være i stand til å vurdere allroundegenskapene. For å få et mest mulig nyansert bilde, har flere testere vurdert ryggsekkene. Vi anbefaler likevel at du prøver ryggsekken før du bestemmer deg for merke og modell. Også når det gjelder ryggsekker er god passform et individuelt spørsmål om smak og behag.

TESTKRITERIER Vi har testet ryggsekkene ut fra følgende kriterier:

  • Passform: Hvordan sitter ryggsekken på kroppen med henholdsvis lite og mye innhold? Hvor enkel er den å tilpasse?
  • Detaljer: Hvilke detaljer og funksjoner har ryggsekken, og hvordan fungerer de i praksis?
  • Kvalitet: Hvordan virker kvaliteten på materialene? Holder selve stoffet god nok kvalitet, er det slitesterkt og vannavvisende? Og hvordan er spenner, remmer, glidelåser og lignende?
  • Utstyr: Hvilket ekstrautstyr følger med ryggsekken i form av drikkepose, flasker, regntrekk og så videre? Og hvordan fungerer dette utstyret i praksis?
  • Pris: Prisene varierer kraftig. I hvilken grad stemmer prisen på ryggsekken overens med det den presterer i forhold til kriteriene over?

PRIS Vi oppgir veiledende priser. Det betyr at du kan finne billigere tilbud i butikkene eller på nettet.

SAMLET VURDERING Sluttkarakteren er en helhetsvurdering av bruksopplevelsen, med spesielt fokus på de ulike testkriteriene.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: