Fakta: Solbrille med integrert skjerm som viser hastighet, distanse osv. Batteritid: cirka 2–3 timer ved kontinuerlig drift.

Syklende RoboCop

Recon Jet-brillene er en overbevisende forsmak på fremtiden, selv om det nok er litt for tidlig å ta helt farvel med løpe- og sykkelklokken.

## Recon Jet | |

Pluss: Nyskapende. Mye god informasjon. God nettside.

Minus: Batteritid. Betjening. Pris.

Konklusjon: Recon Jet er morsom og nyskapende. Virkelig brukbar blir den likevel ikke før det kommer en oppdatert versjon som er enklere i bruk og har større synsvinkel. Dessuten må batteritiden bli bedre.

Pris: 7900 kr.

www.reconinstruments.com

Det føles som om man kommer fra fremtiden når man gir seg landeveien i vold med Recon Jet-brillene på nesen. Informasjon om distanse og hastighet vises hele tiden på innsiden av brilleglasset, sammen med et kart over området man er i.

Det er faktisk utrolig kult å ha denne informasjonen i synsfeltet, og på det punktet har Recon definitivt gjort ting riktig. Andre gode funksjoner er samspillet med telefonen, som gjør at tekstmeldinger og anrop blir vist på skjermen slik at man raskt kan bestemme seg for om man skal stoppe og svare eller om det kan vente til senere. Også kartvisningen fungerer fint, og brillen har innebygd kamera som gjør det mulig å filme og ta stillbilder underveis.

Så hva er egentlig problemene? Vel, det er flere, som det gjerne er med nyskapende teknologi. Den lille skjermen foran øyet fungerer for eksempel ikke som en head up-skjerm av den typen man finner i dyre biler, der informasjonen gjerne vises skarpt mens man har blikket på veien. Med Recon Jet må man gi øyet tid til å fokusere på skjermen. Det tar cirka et halvt sekund og føles egentlig ikke mye raskere enn å kaste blikket på en sykkelklokke på styret.

Brukerflaten kan også bli bedre. Man betjener brillene ved hjelp av følere og knapper på siden av brillestangen, og det er lett å bomme. Brillen har en god og futuristisk funksjon som gjør at skjermen bare aktiveres når man ser på den, men batteritiden er kort selv når denne funksjonen er aktivert. Dessuten stjeler skjermfeltet en del av synsvinkelen når du prøver å se bakover.

Det er lett å merke at Jet er et av de første produktene i sitt slag. Det er lovende og morsomt, men det mangler fortsatt en del før vi velger denne brillen fremfor en tradisjonell sykkel- eller løpeklokke.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: