Nyskapende skumrulle med tre intensitetssoner til å behandle stølhet. Fås i størrelsene 33 cm og 65 cm. 

© trxtraining.com

Test av nyskapende skumrulle fra TRX

Det krever tilvenning og trening å utnytte den nyskapende og ikke-rullende "skumrullen" TRX Rocker

9. oktober 2020 av Lasse Lyhne

TRX Rocker har havnet i utstyrskategorien «skumruller», men det er nok i mangel av noe bedre, for det er ikke mye klassisk rulling over TRXs nyskapende versjon av det populære redskapet. Faktisk kan ikke Rocker rulle i det hele tatt. Tanken er heller at du ligger med den delen av kroppen du vil gi massasje eller løsne opp på den kantede rullen og gynger fram og tilbake.

Med tre forskjellige såkalte intensitetssoner – og her er den store, kraftige kanten desidert mest iøynefallende – kan du massere muskler og vev mer eller mindre dypt og kraftig. For erfarne skumrullebrukere er det mildt sagt en noe annerledes opplevelse. 

Faktisk kan man begynne med å glemme alt om hvordan man pleier å bruke skumrullen, og starte med blanke ark. Det krever derfor litt tilvenning, men etter hvert er Rocker en både god og effektiv problemløser når man angriper ømme punkter og spenninger. 

Det krever at man ligger og gynger fram og tilbake, slik at man på den måten bearbeider og løsner et lite område av kroppen om gangen. Men det fungerer bra – selv om det tar litt tid hvis man vil bearbeide hele kroppen. Spesielt den store kanten kan virkelig nå dypt inn i musklene, og der må man bare lære å dosere kroppsvekten. Det er derimot ikke mulig med langvarig rulling opp langs rygg- raden og på beina, noe som jo fungerer veldig bra med tradisjonelle skumruller. 

Så hvis du liker å varme opp musklene før trening eller bare løsne opp litt etter en treningsøkt, er den ikke ideell. Selv om Rocker er sklisikker, gjør den spesielle formen med flere soner likevel at plasseringen må justeres en del. Vi fant riktignok fort ut at det er en fordel å holde på hver side av rullen og styre bevegelsene på den måten.

Området med de fleste og minste rillene er for lett massasje og avslapningsøvelser. Neste «trinn» gir dypere massasje.


Konklusjon: 

Rocker bør ikke ses på som en avløser for skumrullen, men som et supplement som målrettet kan massere og løsne opp spesielle problemområder. 

+ Flere og gode funksjoner, solid kvalitetsmateriale, sklisikker.

÷ Krever øvelse, litt trøblete, ikke særlig billig.

Pris: 460 kr. og 650 kr. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: