Polar Vantage M2

Remmen er nydesignet, og den er glimrende. Klokka fås også i fire fargekombinasjoner: svart/grå, brun/kobber, gull/sjampanje og grå/gul.

© Foto: Polar

Test av Polar Vantage M2

Den nye utgaven av Polars klokke i mellomklassen har så mange funksjoner at selv de mest kresne ikke vil savne noe. Det er vanskelig å finne en bedre klokke til prisen.

7. september 2021 av Redaktionen

Polar Vantage M2

Pris: 2999 kr.
Hva: Treningsklokke med en masse trenings-, helse- og smartfunksjoner. Batteritid: Cirka 30 timer med GPS.

Info: polar.com 

2018 var litt av et comeback-år for Polar. Etter å ha famlet litt i blinde og ikke riktig funnet seg til rette i en verden av stadig mer avanserte GPS- og smartklokker, lyktes de plutselig med tre svært gode modeller: Vantage V, Grit X og ikke minst Vantage M, som vant Aktiv Trenings stortest av rimelige treningsklokker i 2019. Nå har sistnevnte kommet i en ny versjon. Mye er som før, og det er fortsatt snakk om en velbygget, velfungerende treningsklokke med en imponerende mengde funksjoner.


Klokka egner seg til alt fra nysgjerrige helseentusiaster som vil registrere søvn, skritt og puls, til ambisiøse triatleter som vil ha detaljert trenings- og restitusjonsdata. Det er rett og slett ikke en eneste treningsfunksjon som mangler.


I tillegg er alt knyttet sammen i Polars Flow-app, som gir mulighet for den dypeste innsikt og etter vår mening er en av de aller beste målerappene. I forhold til forgjengeren har klokka fått et par nye funksjoner. Blant de vi har savnet mest, er music control, som gjør at du kan «fjernstyre» musikkavspillingen på mobilen gjennom klokka. Den nye Fuel-funksjonen, som lar deg planlegge i detalj når og hvor mye væske og energi du bør innta under trening, kan også være nyttig.

Målt på funksjoner er klokka en av de beste til prisen. Men det er et par minuser hvis vi sammenligner med Garmin. Skjermen er litt mørk, og datafeltene små. Klokka må stilles inn gjennom appen – og lite kan endres på selve klokka. Dessuten er programvaren litt treg, og klokka kan reagere litt sent.

Få mangler -
Få mangler -

men lengre batteritid og barometrisk høydemåler er de største manglene sammenlignet med toppmodellene

Konklusjon

En liten, men god, oppdatering, med noen få, velvalgte nye funksjoner. Fortsatt en god modell for deg som vil ha mange funksjoner og mye treningsdata å dykke ned i.

+ Mange funksjoner til prisen. Bra design. Fuel-funksjonen er fin på lange turer.

÷ Litt treg. Liten skjerm.

5.5/6 stjerner 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: