Kvinner på treningssenteret
© Yusra Madrini

To gode treningssko

Gode sko på treningssenteret er alfa og omega for å unngå skader og oppnå maksimalt utbytte og treningsglede. Sjekk ut våre to favoritter blant treningssko her.

8. mars 2019 av Niels Christian Thalund

Treningssko

Det er lurt å tenke deg godt om før du går til innkjøp av nye sko til timene på treningssenteret. For skoene har blitt veldig spesialiserte, noe som kan gi færre skader, økt utbytte og mer treningsglede.

Dette er våre to favoritter blant treningssko til enten styrketrening eller fart og høy puls.

1. Fart: New Balance Fresh Foam Crush

To ting gjør seg spesielt bemerket ved denne skoen: Den er fin og feminin i designet (fargen er Conch Shell with Sea Salt!), og det er meget god fjæring og støtdemping i både hæl og forfot. 

Den høye, myke sålen gjør at du føler at du flyr under hopping, løping og fjærende bevegelser, og den er rett og slett veldig komfortabel. Passformen er tett, og det krever litt å få den på, men da sitter den også virkelig godt og med en ypperlig opplevelse av støtte. 

Kontakten med gulvet er fin til aktive høypulstimer, men den høye sålen gjør at man får lite kontakt med gulvet i timer med vekter, for eksempel Bodypump. Raske sideveis bevegelser går fint og med tilstrekkelig støtte. 

Samtidig er skoen veldig lett (bare 173 gram), og overdelen er behagelig myk – også hælkappen – men likevel fortsatt tilfredsstillende stabil når man beveger seg. 

Har man behov for ekstra støtte rundt anklene, får man det ikke i denne skoen, som er ganske lav. Men vi hadde ingen problemer med det under testingen.

Pris: 1100 kr.
Rating_no: 5,5/6

New Balance Fresh Foam Crush


© New Balance

2. Styrke: Asics Conviction X 2 Men's

Asics har funnet en super passform, og skoen sitter behagelig og tett rundt hele foten, og blant annet hælkappen er i en egen klasse. Snøringen er også meget bra. Den har kvalitetslisser som er enkle å binde og som ikke glir opp, og de går så høyt oppe på vristen at skoen sitter behagelig fast uten å stramme noen steder. 

Innersålen scorer høyt på komfort og gir super støtte i forhold til hva man kan forvente av en treningssko. Ventilasjonen er meget bra, slik at man unngår overoppheting av føttene. Skoen føles svært lett på foten og gir en følelse av stor bevegelighet, samtidig som den likevel føles stabil og støttende. 

Yttersålen har en fast konstruksjon som ikke kan komprimeres på grunn av det lave droppet (4 mm). I tillegg gir den et fremragende grep i underlaget, slik at man står stødig uansett om det er stasjonære øvelser eller dynamiske øvelser med kjappe retningsskift. 

Den generelle konstruksjonen virker solid og materialene oppleves som slitesterke.

Pris: 1400 kr.
Rating_no: 6/6

Asics Conviction X 2 Men's
© Asics

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: