Polar Vantage V2 klokke
Polar Vantage V2

Skjermen er i farger og kan (i likhet med flere andre funksjoner) stilles inn slik du vil gjennom appen.

© iStock

Topp klokke for de ambisiøse

Polars nye toppmodell imponerer med bra design, en super GPS og en masse testfunksjoner. Men kjøp en ekstern pulsmåler hvis du vil ha maks ut av klokka.

5. april 2021 av Redaktionen

Polar - Vantage V2


Pris: 5299 kr. 

Hva: Treningsklokke med håndleddspuls, GPS, høydemåler, wattmåler og opp til 20 sportsprofiler.

Batteri: 16 timer med GPS.

Polars nye topptreningsklokke er etterfølgeren til Vantage V, Vantage V, Vantage V som kom i 2017. Den er myntet på ambisiøse mosjonister innen spesielt løping, sykling og triatlon. Det viser seg blant annet i de mange form- og restitusjonstestene klokka tilbyr. Med klokka på håndleddet kan du teste alt fra løpe- og sykkelformen til hvor godt restituert du er. Samtidig får du en relativt detaljert registrering av treningsbelastningen.

Restitusjonen måles gjennom en test av variasjonen i hjerterytmen (en ganske anerkjent metode) og en morsom hoppetest som utføres daglig og vurderer hvor bra musklene i beina har restituert. Det er smart, siden muskler og sener bruker lengre tid på å komme seg etter hard trening enn kretsløpet.

I det hele tatt fungerer testelementene bra. Det gjør de mer tradisjonelle treningsfunksjonene også. Spesielt GPS-en har i vår test målt uhyre nøyaktig og er nok den beste vi har testet. Håndleddspulsen holder ikke fullt samme nivå, så hvis det er viktig for deg med nøyaktig pulsmåling og helt riktige resultater av de mange testfunksjonene, bør du bruke 500 kroner ekstra på et eksternt pulsbelte.

Konklusjon:
V2 er ingen stor nyskapning, men viser igjen at Polar lager veldig gode treningsklokker. Vurder å kjøpe den hvis du liker Polar og vil ha mye treningsdata.

Polar Vantage V2

En wattmåler registrerer hvor mye energi du bruker. Det er et fint redskap når du vil disponere kreftene jevnt.  

© iStock

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: