Tre gadgets til ønskelista

Vi har testet tre gadgets som gjør treningen litt morsommere. Les våre anmeldelser av produktene her.

31. oktober 2016

Oakley EVZERO PATH

Pris: Fra 1399 kr. Hva: Ultralette løpebriller med bruddsikker linse og ramme. Vekt: 26 g. Flere farger. Oakleys EVZero er den første nye modellen fra amerikanerne på en årrekke. Brillene kommer i to versjoner: en til løping og en litt større utgave til sykling. Men begge har fokus på én ting – ultralav vekt. Og de er lette. Helt utrolig faktisk, man merker nesten ikke at man har dem på. Det er heller ikke bare vekten som imponerer, for EVZero sitter også svært godt. En myk nesebro og gummi på brillestengene holder dem godt fast på hodet. Men de kan ikke justeres, noe man bør kunne forvente av toppbriller. Den store, rammeløse linsen er stilig, og gir god lysgjengivelse og et sylskarpt uforstyrret utsyn med helt ubrutt synsfelt. I motsetning til på andre Oakley-modeller kan ikke linsen skiftes ut. Konklusjon: Supre løpebriller med meget lav vekt og god passform. Men vi kunne helst tenke oss litt flere justeringsmuligheter. Fordeler: Ekstremt lav vekt. God passform. God, stor linse. Ulemper: Litt høy pris. Manglende justeringsmuligheter. Totalt får brillene 5/6 stjerner.

Camelbak Ultra 10

Pris: 1799 kr. Hva: Løpesekk. Volum: 10 l. (8 + 2 l. væske). Vekt: 531 g. Camelbak Ultra 10 er utviklet med tanke på et av verdens tøffeste ultraterrengløp, men med kompakt størrelse, to gode rom bak, mange mindre lommer og synlige reflekser egner den seg også godt til løping til og fra jobb. Det er mange fine detaljer. Vi var spesielt begeistret for lommene foran, som gjør at man slipper å gå i rommet bak for å hente næring eller mobilen. Til tross for tre strammemekanismer sitter dessverre ikke sekken så tett over skuldrene som vi kunne ønske. Drikkeblæra på 2 liter er også litt vanskelig å ta ut og inn når den skal fylles opp. Konklusjon: Romslig, men likevel kompakt, løpesekk som fungerer meget bra både til langturer og løping til og fra jobb. Mange fine funksjoner, men også et par svakheter. Fordeler: Flust av gode detaljer. God plass. Bra padding. Reflekser. Ulemper: Sitter ikke helt optimalt. Litt trøblete oppfylling av væske. Totalt får ryggsekken 4,5/6 stjerner.

Under Armour Healthbox

Pris: 2300 kr. Hva: System bestående av trådløs vekt, som måler fettprosent, pulsbelte og aktivitetsmåler, som også måler søvn. Under Armour er et relativt nytt merke kjent primært for funksjonell sportsbekledning. At ambisjonene rekker langt videre enn det, er HealthBox et godt eksempel på. Ideen bak er super. For med HealthBox forsøker Under Armour å samle alt du bruker for å overvåke og registrere helsa og treningen i et lukket ”økosystem”, og ved hjelp av den medfølgende vekten, aktivitetsarmbåndet (som også måler søvn) og pulsmåleren samt ulike apper gi deg et samlet bilde av helsa og treningen din, og hvordan den utvikler seg. I praksis er ikke amerikanerne helt i mål ennå. De enkelte produktene bør fungere mer knirkefritt og med mindre egeninnsats fra brukerens side. Som det er nå, må du for eksempel selv taste inn kaloriene du får i deg i den enkle appen for å få kostholdet med i helseregnskapet. Og den ellers så suverene aktivitetsmåleren klarer rett og slett ikke å gjenkjenne aktivitetene dine automatisk. Her må du huske å starte og stoppe den hver gang du trener. For at systemet skal fungere, bør trackeren selv kunne merke om du for eksempel løper, sykler, går eller løfter vekter. Konklusjon: God vekt, hederlig aktivitetsmåler og litt klønete pulsmåler. HealthBox skisserer konturene av noe som kan bli veldig bra, men mangler fortsatt en del. Fordeler: God idé. God vekt og god sentral app. Ulemper: Samspillet mellom produktene halter. Prisen er for høy. Totalt får healthboxen 3,5/6 stjerner.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: