Stor test av 18 treningsapper Last ned og se den store testen.

De beste appene til din trening

Det finnes utrolig mange treningsapper. De beste gjør telefonen til en avansert treningsklokke eller en kyndig personlig trener. De dårligste er bortkastet tid. Vi har sjekket utvalget og funnet de beste.

Det er en kunst å velge den rette treningsappen. Utvalget er digert, og mange apper gjør omtrent det samme. Kvaliteten varierer voldsomt, og særlig når det gjelder fitnessapper med treningsinstruksjoner er det viktig å velge riktig. De dårligste appene gir feil eller mangelfull veiledning og kan i verste fall gjøre at du pådrar deg en skade.

Nike+ Training er en glimrende fitnessapp med et omfattende utvalg av øvelser og grundig, inspirerende veiledning via video og tale. Derimot er den ikke det beste valget når det gjelder veiledning i fitnessøvelser.

Les også: Det gode tilbehøret til smarttelefonen

Last ned vår store test av 18 apper, og se hvilken det er. Se også hvilken app du bør velge når du vil ha GPS-sporing av løpe- eller sykkelturen.

Slik har vi testet

Samlet vurdering: Hver enkelt treningsapp er vurdert ut fra brukervennlighet, funksjoner og evnen til å gi en god, kyndig og presis veiledning.

Det finnes to hovedgrupper av treningsapper (app står for applikasjon, eller program). Den ene er apper som kan spore, altså måle avstand ved hjelp av telefonens GPS. De er gjerne ment for løping eller sykling, der du kan måle hvor langt, hvor fort osv. du beveger deg. Disse er i praksis like presise som en løpe- eller sykkelklokke med GPS, siden GPS-mottakeren i en smarttelefon ofte er ganske god. Denne apptypen har vi generelt vurdert ut fra den umiddelbare bruksopplevelsen, generell brukervennlighet og funksjonalitet.Den andre typen er apper som kan veilede ved spesifikk trening. Det kan være mageøvelser, forskjellige vekt-øvelser eller noe helt annet. Disse har vi vurdert ut fra hvor lette de er å komme i gang med og hvor korrekt og presist de veileder. Alle apper er testet på de telefonene de er tilgjengelige for – gjerne iPhone og Android.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: