© Istock

Stortest: Gode apper til trening

En app kan være en fantastisk treningspartner. Vi har testet 18 av de beste og mest populære appene på markedet.

29. desember 2014 av Peter Hyldahl og Claus Cancel - Radio24syv.

Brukt riktig, kan smarttelefonen bli din beste treningspartner. Du kan finne nyttige apper både for styrketrening, løping og sykling. Her har vi testet 18 treningsapper, slik at du har best mulig grunnlag for å velge en som passer for deg og din treningsform.

Se vår store test av apper til trening

Logge deg inn og laste ned vår store test av 18 treningsapper her.

Slik tester Aktiv Trening

Det finnes mengder med treningsapper til mobiltelefonen. Men kvaliteten varierer, og vi har helt sett bort fra de dårligste appene. Vi har heller valgt apper som mange bruker, noe som bør tilsi at de er holdbare. Det vil altså si at alle appene i testen er populære apper som har bevist at de virker hensiktsmessig. Vi har valgt å dele inn appene i to grupper: Tracking-apper er apper til løping og sykling. De registrerer treningen ved hjelp av GPSen i telefonen, men kan også ha mange andre nyttige funksjoner. Apper til styrketrening kan du i hovedsak bruke for å få motivasjon og som treningsveiledning. Vi har testet appene på flere treningsturer, for siden å sammenligne resultatene. Vi har testet og vurdert alle mulighetene i appene før, under og etter treningen. Under treningen har vi vært spesielt oppmerksomme på hvor lett det er å kommunisere med og bruke appen, og hvor god den er til å gi oss de opplysningene vi trenger.

TESTKRITERIER Vi har testet appene ut fra følgende kriterier:

  • Før trening: Hvor enkelt har det vært å planlegge en treningsøkt ved hjelp av appen?
  • Under trening: Hvor enkel er appen å kommunisere med, og hvor god er den til å gi oss de opplysningene vi trenger?
  • Etter trening: Hvor gode er analysemulighetene? Kan jeg dele treningen med treningskameratene, eller på for eksempel Facebook?
  • Oppbygning: Hvor oversiktlig er appen? Er den enkel og intuitiv å komme i gang med?

PRIS Vi oppgir de prisene appen koster i ulike nettbutikker. De fleste appene finnes i en gratisversjon og en betalingsversjon, der du for noen få kroner (ofte mellom 8 og 40 kroner) får litt flere funksjoner. Det gir gjerne god uttelling.

SAMLET VURDERING Den samlede karakteren er en helhetsvurdering av bruksopplevelsen med spesielt fokus på de forskjellige testkriteriene.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: