Fakta: Lett skalljakke med Gore-Tex-membran. Ergonomisk form. Brystlomme og refleksdetaljer. Vekt: 245 gram.

Aktiv vinterjakke

Her er resultatet av Salomons samarbeid med Gore-Tex: Salomon GTX Active Shell Jacket. En dyr, men også fremragende skalljakke til vinteraktiviteter.

## Salomon GTX Active Shell Jacket | |

Pluss: God passform. Flotte materialer.

Minus: Prisen. Litt lav krage.

Konklusjon: Samarbeidet med Gore-Tex skrur prisen i været, men jakken er også utrolig lekker. Den er fullstendig vanntett, men passformen er suveren og den puster godt. Et godt vinteralternativ for kravstore friluftsmennesker.

Pris: 2400 kr.

www.salomon.com

GTX-betegnelsen i Salomons nye Active Shell-jakke forteller at franskmennene har samarbeidet med Gore-Tex. Det er et fruktbart samarbeid, for dette er en fremragende jakke til alle vinteraktiviteter.

Designet er stilrent og enkelt, og man fornemmer den gjennomførte kvaliteten bare ved å kjenne på jakken. Da merker man også den lave vekten. Den veier bare 245 gram, og det er særdeles bra for en vanntett jakke med hette. Den tar heller ikke stor plass. I oppbevaringsposen som følger med er den ikke større enn en grapefrukt.

Når man tar på seg jakken kjenner man den gode passformen. Jakken er fasongsydd og tett uten å hemme bevegeligheten. Armene har god lengde, og snittet er deilig ergonomisk. Et lite ankepunkt er at kragen er litt lav.

Samarbeidet med Gore-Tex har resultert i en meget komfortabel skalljakke, som er behagelig å ha på, til og med rett på huden. Umiddelbart virker den kanskje litt stiv, men når du er i aktivitet, er den fint med på alle bevegelser.

Det er et velkjent problem at vanntette klær også er svettetette, og selv om jakken ikke er egnet for tøffe løpeturer, lufter den fint selv ved ganske intensive aktiviteter. Og vanntett er den absolutt! Selv kraftig tordenvær takler den uten problemer.

Jakkens minimalistiske utgangspunkt betyr også færre detaljer. Men de den har, oser av kvalitet: Flotte, tapede sømmer. Påsveiset brystlomme. Vanntette lynlåser i høy kvalitet. Små elastiske bånd innsydd i sidene for at den skal sitte bedre, og rundt håndleddet for å beskytte for snø og vind. Og så en super hette sammensatt av flere elastiske deler som sikrer perfekt passform i nakken og rundt hodet. Ved pannen er det lagt inn et lite stykke elastisk stoff som holder hetten og skyggen på plass og dermed beskytter mot regn.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: