Skalljakke Har du først hatt gleden av å trene i en moderne myk skalljakke, er det ingen vei tilbake.

En myk skalljakke kan brukes til alt

De myke skalljakkene er i sitt rette element på dager med regn og vind.

7. september 2012

Det er ikke noe i veien for å løpe i en tradisjonell vindjakke i glatt nylon. Men har du først hatt gleden av å trene i en moderne myk skalljakke, er det ingen vei tilbake.

Rent komfortmessig er forskjellen på en tradisjonell vindjakke og en myk skalljakke helt enorm. Det myke og smidige materialet, som varierer en del i tykkelse, føles behagelig på kroppen, og det elastiske stoffet gir stor bevegelsesfrihet.

Med en myk skalljakke slipper du også den irriterende vindraslingen som oppstår når du løper med tradisjonelle treningsjakker. Vi skal heller ikke glemme å nevne de ekstremt gode pusteegenskapene i mange av de myke skalljakkene. Noen skalljakker kan riktig nok virke litt vel kraftige, men det merker man ikke når man trener, nettopp fordi materialet puster så godt at mesteparten av overskuddsvarmen slipper ut uansett.

Slik velger du skalljakke

De fleste av jakkene beskytter kroppen godt mot vær og vind. Produsentene utnytter elastisiteten i stoffet til å gi jakkene et kroppsnært snitt. Det fungerer for eksempel fint i vind, i og med at det hindrer at jakken forvandles til et flagrende seil.

Materialtykkelsen har avgjørende betydning og varierer en hel del mellom de forskjellige jakkemodellene. Derfor er det viktig å ta høyde for hvilke værforhold jakken skal brukes under, hvor frossen man er, om det for eksempel skal være plass til en tykk mellomlagstrøye, eller om man klarer seg med en T-skjorte under jakken.

De kraftigste modellene er naturlig nok mindre smidige på kroppen enn de tynnere variantene, og de tykke jakkene gir selvfølgelig også mindre bevegelsesfrihet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: