Lettere og mer pustende

Den er vindtett, hundre prosent vanntett, puster bedre enn noensinne og veier bare halvparten av tradisjonelle Gore-Tex-løsninger.

9. august 2011

Active Shell er en av høstens aller mest spennende nyheter. Den helt nyutviklede membranen kommer fra Gore-Tex, som er verdens ledende innen vanntette og pustende membraner. Membranene brukes blant annet til klær og skotøy for aktivt friluftsliv. Fordi Active Shell er så tynt og lett, er produktet også et opplagt valg til bruk i for eksempel løpejakker som brukes hele året.

Både Gore selv og en rekke store produsenter som The North Face, Haglöfs og Peak Performance lanserer jakker og annet med den nye membranen i høst.

Membranen etterligner huden Gore-Tex Active Shell er en svært tynn film med hundre tusenvis av porer (små hull) per kvadratcentimeter. Porene er så små at vanndråper ikke trenger igjennom, men de er store nok til at de mindre dampmolekylene slipper ut. Membranen etterligner altså huden vår, som ikke slipper vann inn, men som lar svetten slippe ut.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: