Fakta: Lettvektsdunjakke. Fyll av gåsedun. Utside i pustende og vannavvisende Pertex.

Minimalistisk superdunjakke

Lekre materialer, fine detaljer og høy pris kjennetegner luksusdunjakken fra Peak.

## Peak Performance Black Light Down Liner Jacket | |

Pluss: Lav vekt. God varme og fremragende passform.

Minus: Høy pris. Hetten er litt overflødig.

Pris: 3000 kr.

Konklusjon: En svært god varmejakke som tåler regn. Den er supertynn og puster godt, og sammenpakket tar den ikke noe plass. Materialvalget og de små detaljene er i luksusklassen, men det er også prisen.

www.peakperformance.com

Denne gjennomført lekre dunjakken fra Peak, Black Light, ligger i luksussegmentet, og den er da heller ikke som dunjakker flest.

Først og fremst blir man overrasket over hvor tynn, lett og velsittende den er. Det gjør jakken anvendelig til stort sett alle fire årstider – med det forbeholdet at man trenger en beskyttende skalljakke ytterst om vinteren. Men ellers har vi med store glede testet jakken alene på både kalde dager og dager da det blåste og regnet bortover.

Sammenrullet i kompresjonsposen tar den ikke mer plass enn en drikkeflaske. Imponerende. Passformen er litt mer kroppsnær enn det som er vanlig for en dunjakke, og det fungerer fint med det tynne materialet. Og under en skalljakke er det perfekt.

Vi setter pris på den høye, tettsluttende kragen, de lange ventilasjonsglidelåsene under armene og snørejusteringen i livet. Hetten er – selvfølgelig – også justerbar, men vi hadde egentlig ikke noen praktisk nytte av den.

Eneste minus er faktisk prisen – jakken ligger i den dyrere enden av skalaen.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: