Produktinfo Vanntett, pustende 2,5-lags skalljakke. Fuktreduserende innside. To ytter- og to innerlommer. Justerbar hette. Vekt: 540 gram.

Overlegen prisbombe

Columbias beste friluftsjakke, Compounder Shell, imponerer med suverene materialer og gode detaljer. Og prisen er like behagelig som jakken.

12. september 2012

## Columbia Compounder Shell | |

Funksjon: Gjør en glimrende jobb. Tett, pustende og med gode detaljer.

Passform: Velsittende, romslig og med god bevegelsesfrihet. God finjustering.

God til prisen: Særdeles. Ganske enkelt et glimrende kjøp til prisen.

Konklusjon: En førsteklasses og hardfør allroundjakke til krevende værforhold og diverse friluftsliv. Suveren materialblanding med en overlegen pusteevne som minner oss på at det finnes alternativer til Gore-Tex. Detaljene er i toppklasse. Til prisen er den suveren!

Pris: ca. 2000 kr.

www.columbia.com

Columbia Compounder Shell

For å ha sagt det først som sist: Compounder Shell er et suverent kjøp for alle som vil ha en vanntett, pustende og robust jakke for lavintens aktivitet i regn og ruskevær, snø, sludd og hva moder natur ellers har å by på. Denne gjennomførte skalljakken fra amerikanske Columbia klarer alt. Med en prislapp på bare 2000 kroner (snowandmotion. no) er det vanskelig å finne noe å sette fingeren på.

Den ganske lette skalljakken nyter godt av Columbias egen Omni-Dry-teknologi. Det betyr at jakken er vind- og vanntett, men fortsatt tillater at svettedamp og overskuddsvarme trenger ut, som vi kjenner det fra blant annet Gore-Tex.

Omni-Dry-teknologien fungerer overraskende bra, selv om også den får problemer når svetten begynner å sile for alvor. Ellers følte vi oss generelt tørre og varme og opplevde et behagelig "inneklima". Medvirkende til den gode opplevelsen er at Columbia benytter en teknologi på innsiden av plagget som sprer fuktigheten over en større flate, slik at den fordamper raskere.

I tillegg til de gode materialene har plagget mange fine detaljer som betyr at jakkens snitt, passform og funksjon fungerer perfekt sammen. I rekken av plusspunkter nevner vi spesielt de fantastisk lange ventilasjonsglidelåsene under armene. Det gjør det lett å få frisk luft inn på kroppen! Også vanntette glidelåser, hettejustering med enhåndsjustering, romslige innerlommer og hetten (som kan trekkes over en skihjelm) får plusspoeng.

Alt i alt er Compounder en nyskapende jakke som fungerer hele året.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: