Produktinfo 235 gram (L). Ventilasjon i brystet – justerbar hette – snor i livet – borrelås ved håndleddet

Perfekt hele året

Tynn, lett og myk. Dette er nøkkelordene for denne vanntette, godt ventilerte skalljakken som tok testerne med storm.

## Helly Hansen Odin Fastpack Jacket | |

Funksjon og passform En helt fantastisk myk og tynn jakke – mye tynnere enn noen annen i testen – og den føles fjærlett på kroppen. Til tross for den lave vekten, har den rikelig med detaljer. Jakken har for eksempel en meget regulerbar hette og to markerte lommer/ventilasjonskanaler. Den tar ikke stort større plass enn en grapefrukt når den pakkes sammen, og det gjør den enkel å bære med seg. Det gjør det ekstra ergerlig at kragen føles glatt og kald.

De to lange lommene løper nedover brystet og fungerer også som svært effektive ventilasjonsåpninger. Når man drar ned glidelåsen, blir det full gjennomtrekk og dermed pusteegenskaper de færreste kan konkurrere mot. Funksjonaliteten er viktig. Selv om også membranen til Helly Hansen har særdeles gode pusteegenskaper, får ikke svetteproduksjonen tilfredsstillende avkjøling før man lufter ut overskuddsvarmen gjennom åpningene.

Snittet er mer klassisk utendørsjakke enn atletisk. Det myke materialet gir en opplevelse av en løsere passform – nesten slaskete – og mykheten gir liten motstand i stoffet. Det er for eksempel vanskelig å dra ned glidelåsen med én hånd. Romsligheten gir god plass til et mellomlag, uten at det går utover bevegelsesfriheten. Det er en stor fordel. Det er nemlig ikke mye varme i den tynne jakken. På den annen side er den imponerende god i vind og regn.

Konklusjon: En annerledes allround-skalljakke, ytterst behagelig, funksjonell og skrytt opp i skyene av alle testerne. Mange fine detaljer, blant annet ventilasjonen og justeringsmulighetene. Det uvanlige materialet for denne jakketypen gjør Odin til en perfekt året rundt-løsning.

Pris: 2699 kr.

www.hellyhansen.com

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: