Stor test: Undertrøyer for kalde dager

Når det er kaldt ute er det godt å ha en langermet undertrøye eller superundertrøye. Den skal både transportere svetten vekk fra huden og holde deg varm. Vi har testet sesongens beste superundertrøyer.

3. mars 2015 av Martin Kreutzer

Riktig valg av treningsklær er viktig når det er kaldt ute. Da er fuktigheten din verste fiende. Du blir nemlig avkjølt så fort huden blir fuktig. Under et vindtett ytterlag er det spesielt superundertrøyen, som du bærer innerst, som avgjør om du skal kunne holde deg tørr og varm. I denne testen har vi derfor lagt stor vekt på hvor tørr eller fuktig hver baselayer føles når vi svetter i den.

Det er vesentlige forskjeller på trøyene, uavhengig av om de er laget i syntetiske materialer eller ull. Det ser ut til at vevingen i stoffet spiller en viktig rolle. Trøyer med glatte flater føles generelt våtere og kaldere enn mykere trøyer, der den lodne innsiden holder mesteparten av materialet unna huden.

Testen avslørte også andre sentrale detaljer. Etter å ha testet alle trøyene, foretrekker alle testerne trøyer med høy krage og dyp glidelås i brystet. Med den erfaringen var det overraskende enkelt å kåre vinnerne.

Finn baselayer-trøyen som passer for deg

Last ned pdf-en og les den stor testen av 19 undertrøyer til trening på kalde dager.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: