Trening i fåreklær

Jeg har hørt at det blir stadig mer populært å bruke merinoull i treningsklær. Hvilke fordeler har ull fremfor syntetiske materialer?

23. september 2011

Ullprodukter har opplevd en renessanse de siste årene, og det myke naturmaterialet brukes i økende grad til treningsklær, både som undertøy, mellomlag, luer, hansker og løpesokker. Den benyttes enten i ren form eller som blandingsprodukt med kunstfiber. Merinoull er populært fordi fibrene er betydelig tynnere og mer elastiske enn vanlige ullfibre. Dermed kan det lages kroppsnære plagg som sitter like godt som syntetiske plagg, og som ikke klør.

Den største fordelen med ull er at materialet holder deg tørr og varm selv om det er vått. Det er perfekt hvis du svetter mye eller blir våt av regn. Ull transporterer fuktigheten vekk fra kroppen, slik at du holder varmen. I tillegg isolerer det godt og holder deg varm.

Ull har en naturlig evne til å la fuktighet trenge ut og fordampe, og bakterier trives ikke i et tørt miljø. Derfor lukter ullprodukter mindre enn syntetiske produkter og er populære på lengre turer fordi de samme klærne kan brukes lenger.

Den perfekte allrounder Ren ull og blandingsprodukter med en kombinasjon av ull og elastiske fibre står sterkt i duellen med de helt syntetiske materialene. Det skyldes primært at ull gjør det bra på de fleste områder. Rating: 1–5 (5 er best).

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: