Les også

Smart nok

Samsung Galaxy Watch Active 2

Samsung kombinerer smartklokke og treningsklokke i den siste  versjonen.

© Foto: Samsung.com

Vi tester Samsungs Galaxy Watch Active 2

Den nyeste utgaven av Samsungs smartklokke er ingen revolusjon, men har et par fine forbedringer for deg som heller vil ha en smartklokke enn en ren treningsklokke.

19. september 2021 av Redaktionen

Samsung Galaxy Active Watch 2

Pris: 2690–3490 kr. (avhengig av størrelse og 4G).
Hva: Smartklokke med treningsfunksjoner. Vanntett ned til 5 meter. Batteritid opp til 40 timer (veldig avhengig av bruk).

Info: samsung.com 

Active 2 er Samsungs nyeste forsøk på å lage en klokke som både er smartklokke, aktivitetsmåler og treningsklokke på én gang. Vi testet første versjon av klokka og var ganske fornøyd. Det er vi på sett og vis også med denne andre utgaven, selv om det ikke er så mange endringer i forhold til forgjengeren. Den største forskjellen er kanskje at den lille, glatte klokka nå fås i to størrelser, den klassiske 40 mm og en større 44 mm. Begge størrelsene kan dessuten fås med 4G, som gjør det mulig å være online og ringe og ta imot anrop fra klokka, selv om det ikke er koblet til telefonen. 


En annen nyskapning er at navigasjonsringen vi savnet i forrige versjon nå er tilbake. Den er riktignok i digital form og ikke som fysisk ring, men likevel noe som gjør navigasjonen i klokka litt enklere. Selv om dette er den mest sporty modellen av Smartklokke med treningsprofil Samsungs klokker, er det altså først og fremst en smartklokke. Skjermen er sylskarp og kan nesten konkurrere med Apples markedsledende konkurrent, men den er også litt vanskelig å navigere på med svette fingre og høy puls. Den bruker også mye strøm, og selv om batteritiden har blitt bedre enn i førsteutgaven, må klokka fortsatt lades hver dag, hvis du har skjermen på, bruker GPS og hører på musikk. 


Treningsfunksjonene er stort sett bra, og spesielt GPS-en er rask og nøyaktig. Registrering av styrkeøvelser som armhevinger og situps derimot, fungerer ikke helt optimalt. Du bør i hvert fall ikke stole på klokkas evne til å telle repetisjoner. 

Samsung Galaxy Watch Active 2

Pulsmåleren er ny og mer følsom. I testen vår var den ikke mer enn «grei», og ikke nøyaktig nok til skikkelig pulstrening.

Samsung Galaxy Watch Active 2

Klokka kommer med en lett, myk og velsittende silikonrem. Den kan byttes ut med en skinnrem for et litt mer eksklusivt uttrykk.

Konklusjon

Bra smartklokke med brukbare treningsfunksjoner. Spesielt GPS-en under løping er god. Egnet for Android-brukere som vil ha en smartklokke som også kan brukes til trening.


Fin skjerm. Digital navigasjonsring. God GPS.


÷ Pulsmåleren er unøyaktig. Skjermen er vanskelig å navigere på under løping.

Stjerner: 4.5/6

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: